söke ekspres gazetesi
  • söke ekspres gazetesi

BİR BASIN AÇIKLAMASI

Ak Parti Söke İlçe teşkilatından bir basın açıklaması yapılmış. Ben bu açıklamayı sosyal medyada gördüm. Okudukça da şaşkınlık içinde kaldım.

İlçe Başkanı Sayın Sibel Menderes’in atanma sürecini özetleyen ilk bölümde bu atamanın korona virüs ile ilişkilendirilip işin Sayın Cumhurbaşkanına kadar götürülmesini anlayamadım. Söke İlçe teşkilatı olarak Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde vatandaşlara tek tek nasıl dokunuldu, bunu da anlayabilmiş değilim. Yani Sayın Erdoğan, Cumhurbaşkanı olmanın yanı sıra AKP Genel Başkanı da olduğu için ilçe teşkilatıyla bir olup partililere nasıl dokunuyor ki?

49 mahallenin 34’ünde bulunan hemşerilerimize ulaşmışlar. Hangi sorunlarına nasıl çözümler getirdiklerini de açıklasalar…

***

Basın açıklamasında ilginç ifadeler de var:

“Bu zorlu süreçte hemşehrilerimiz ile yeniden gönül köprülerimizi kurma gayreti göstermemizin yanı sıra…”

Bu ifadelerden anladığımıza göre AKP Söke İlçe Teşkilatı bu salgın sürecinde hemşerilerimizle olan gönül köprülerini yakıp yıkmışlar. Şimdi bu yıktıklarını yeniden kurma çabası içindeymişler. Bunun için de değerli milletvekillerinin girişimleriyle Söke için bir çok projeye imza atmışlar.

Bu ifadeler heyecan verici değil mi?

Sonra bu projelerden de söz edince bizim heyecanımız da hayal kırıklığına döndü. Sözünü ettikleri ilk proje Gar Projesiymiş. Sökeli  Milletvekilimiz Metin Yavuz ile birlikte ziyaret ederek bilgi almışlar. Yani bu bir bilgi alma projesiymiş.

Bu ziyarete yerel ve ulusal basın mensuplarını da davet etmişler. Beni basın mensubu olarak görmedikleri,  ya da kabullenemedikleri için de bu davetten şahsım haberdar edilmedi. Davet edilsem gider miydim, onu da bilmiyorum. Ama davet edilmedim. Aynı şekilde Sayın Bakanın ziyaretinden de haberdar edilmedim. Sonradan yapılan açıklamalara baktığımda çok şey kaçırmadığımı düşünüyorum. Akçakonak Mahallemize yapılacak 200 konutun dörtyüze çıkarıldığı haberini Bakanımızın ağzından duyamamış oldum. Bana göre çok da önemli bir haber değil. O evler Söke’nin merkez mahallelerinde yapılacaktı ki birer atımlık barutu olan vatandaşlarımız da ev satın almanın mutluluğunu yaşayacaklardı.

***

Sevgili okuyucu, 24 Temmuz Basın Bayramı vesilesiyle bazı basın kuruluşlarına yapamadıkları ziyaretten söz etmişler. Yaptıkları ziyaretlerin neler olduğunu söyleseler aslında konu daha iyi anlaşılacak. AKP ilçe yönetimi 24 temmuz vesilesiyle hangi yayın kuruluşlarını ziyaret ettiler? Diğerlerini neden görmezden geldiler?

Dünyada eşi benzeri olmayan bir projeden söz ediliyor. Göğsüm kabardı. Demek ki şimdiye kadar dünya Türkiye’yi kıskanıyordu, şimdiden sonra özellikle Söke’yi  kıskanacaklar.

Ne diyeyim; kıskananlar çatlasın inşallah.

Açılması düşünülen gündüz bakım evinden söz ediliyor. Bunu kimin açtığını da açıklasınlar. Eğer devlet böyle bir yer açıyorsa, lafım olmaz da, biz AKP’ye çok yakın bir derneğe yer tahsisi yapılarak gündüz bakım evi açılacağını duyduk. Öyle olunca da olaya kuşkuyla bakıyorum.

Devletin binası bu derneğe tahsis edilirken hangi kriterlere bakıldı? Buraya hangi yaşlılar hangi şartlarda kabul edilecekler?..

Özel bir dernek faaliyeti  olan buradaki çalışmalara Söke Hilmi Fırat Huzurevinden personel aktarımı yapılacak mı?

***

Yavuz Vekilimizin Söke Çayı Projesi ile Söke’nin 30 yıllık yarasına merhem olduğu ifade ediliyor. Geçen hafta Sayın Menderes ve bazı ilçe yöneticilerinin bu Çay ıslah çalışmalarını incelediklerini yine sosyal medyada görmüştüm.

O konuda hala bilgi noksanlığı olduğunu düşünüyorum. Bazı hemşerilerimiz hayal ettikleri çay ile ilgili görseller paylaşıyorlar da sanırım o paylaştıkları görseller hayal olarak kalmaya devam edecek. Bizlere daha Söke Çayı’nın planlanan şekliyle eni en kadar, derinliği n kadar, bu bile söylenmedi.

Sibel Hanımın incelemeleri sonrası şu kadar dekar alan baskından kurtulacak falan dendi,  ben de güldüm.

Açıklamada buraya almadığım bölümler daha çok gelecekle ilgili vaatleri kapsıyor. Yani  boş laflar olduğu için itibar etmedim. Ben bu yazıyı AKP basın açıklamasının  son paragrafıyla bitireceğim.

“Ak Parti ilçe teşkilatı olarak Sökemize katma değer kazandırmak üzere bugüne kadar olduğu gibi bugünden sonra da çalışmalarımıza ara vermeden devam edeceğimizin bilinmesini isterim.”

Biz bugüne kadar somut bir şey görmediğimize göre bundan sonra da umutlanmamız için bir neden de yok demektir.

Bu makale 940 kez okundu.

Henüz bu Makaleye ait yorum bulunmamaktadır. Yorum Yaz