Söke’ye modern sulama sistemi 2’nci Kısım Başladı

Söke ve Koçarlı’da yapımı DSİ tarafından devam eden modern borulu sulama siteminde 2. Kısıma geçildi.

YAŞAR BAŞKURT
YAŞAR BAŞKURT Tüm Haberleri
Haber albümü için resme tıklayın

Tarım ve Orman Bakanlığı’nca, ‘Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı’ kapsamında tarım arazilerini bireysel modern sulama sistemleri ile donatmak için ülke genelinde çalışmalar hız kesmeden devam ediliyor. Bu kapsamda Söke ve Koçarlı’da 146 bin 40 dekar alan modern sulama sistemiyle sulanacak.

DSİ’den yapılan açıklamada, “Aydın’ın Koçarlı ve Söke ilçelerine bağlı birçok mahallede tarım arazilerini modern borulu sulama sistemi ile sulama imkanı sağlayacak olan Koçarlı Bağarası Sulaması 2. Kısım inşaatı işimizde devasa boruları montaj çalışmaları aralıksız devam etmektedir. Söz konusu sulama inşaatının tamamlanmasıyla birlikte 146 bin 40 dekar tarım arazisi modern borulu sulama sistemi ile sulanacak olup, üretim faktörlerinin en iyi biçimde yükseltilmesi hedeflenmektedir” ifadelerine yer verildi.

02 Eyl 2023 - 10:07 Aydin/ Söke- Ekonomi

Muhabir  Yaşar Başkurt


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Söke Ekspres Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Söke Ekspres Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Söke Ekspres Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Söke Ekspres Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.