Söke’de kaliteli pamuk gezisi

Söke İlçe Kütlü Pamuk Kalite Koruma Komisyonu ilçe Kaymakamı Ali Akça başkanlığında saha ziyaretlerinde bulundu.

YAŞAR BAŞKURT
YAŞAR BAŞKURT Tüm Haberleri
Haber albümü için resme tıklayın

Ege Bölgesinin pamuk üretim merkezlerinden Söke Ovasında hasad hız kesmeden devam ediyor. Söke İlçe Kütlü Pamuk Kalite Koruma Komisyonu İlçe Kaymakamı Ali Akça başkanlığında saha ziyaretlerinde bulunarak pamuğun kalitesini kontrol etti. Heyet ilk olarak Söke Yağ Çırçır fabrikasını ziyaret etti. Burada Ulusal Pamuk Konseyi Başkanı Bertan Balçık ile görüşen heyet ardından pamuğun kalitesini ölçtü.

Pamuğun üretilmesi aşamasında ki kontroller için ziyaretlere başladıklarını söyleyen Söke Kaymakamı Ali Akça, pamuktaki arz talebe dikkat çekerek, pamuğun daha da kaliteli olacağının sinyalini verdi.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Ulusal Pamuk Konseyi Başkanı Bertan Balçık, “kontrol amacıyla yapılan ziyaretten büyük memnuniyet duyuyoruz. Mart ayında çizilen karamsar tablo maalesef ki devam ediyor. Önümüzdeki 6 ay boyunca da devam etmesi öngörülüyor. Dünya fiyatlarının çok aşağısındayız. İhracatın biraz daha hız kazanıp arz ve talepten fiyatların artmasını umuyoruz. Bu konuda ki sorunlarımızı da Tarım ve Orman Bakanımıza birebir ilettik. Hazine ve Maliye Bakanımızla da görüşeceğiz. Fiyat konusunda düzeltmeler olacağını düşüyoruz” dedi.

Daha sonra Kaymakam Akça ve beraberinde ki heyet, Tariş merkez pamuk satış Kooperatifini, Davas İplik Fabrikasını ve Sahada hasat yapan makina ve ürün sahiplerine ziyaret gerçekleştirdiler.

09 Eki 2023 - 11:07 Aydin/ Söke- Gündem

Muhabir  Yaşar Başkurt


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Söke Ekspres Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Söke Ekspres Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Söke Ekspres Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Söke Ekspres Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.