Öğrencilere ’organik tarım’ eğitimi verildi

Aydın İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından yürütülen ’Doğadan Modaya Organik Pamuk’ projesi çerçevesinde proje alanlarında bulunan ortaokulların 7. sınıf öğrencilerine çeşitli konularda eğitim verildi.

+2
Haber albümü için resme tıklayın

Aydın İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından yürütülen ’Doğadan Modaya Organik Pamuk’ projesi çerçevesinde organik tarım eğitimleri devam ediyor. Proje alanlarında bulunan ortaokulların 7. sınıf öğrencilerine yönelik ’organik tarım, organik pamuk, doğadaki faydalı böcekler, doğal düşmanlar ve tuzak bitkiler’ konularında öğrencilerimize farkındalık eğitimi verildi. Kimyasal gübrelemenin fazla yapıldığı günümüzde toprak, su kaynakları ve havayı kirletmeden, çevre, bitki, insan ve hayvan sağlığını koruyarak tarım ve üretim yapabilmenin organik tarım ile mümkün olduğu anlatıldı. Sürdürülebilir tarımın gerekliliğinden ve gelecek nesillere aktarılmasının öneminden bahsedildi.

Kimyasal girdilerin kullanılmadığı, üretimden tüketime kadar her aşaması kontrollü ve sertifikalı tarımsal üretim biçimi olan organik tarım hakkında öğrencilere sunum yapılıp bilgiler verildi. Bu eğitimler sonucunda öğrencilerin farkındalıklarını artırmak ve motive etmek amacıyla yıl sonuna doğru proje değerlendirme toplantısında küçük ödüllü şiir ve bilgi yarışması yapılması planlandı.

# Tarım

23 Eki 2023 - 10:00 Aydin- Tarım


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Söke Ekspres Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Söke Ekspres Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Söke Ekspres Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Söke Ekspres Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.